Sporcu Site

Ünlü Müslüman Futbolcular

Avrupa'da sayıları artan bazı ünlü müslüman futbolcuları tanıyalım... Bazılarına şaşıracaksınız, bazılarını belkide zaten biliyordunuz.. Elbette bu konunun amacı Avrupa futbolunun zirvesinde olan isimlerin Avrupada müslümanların yaşadığı onca sıkıntıya rağmen müslümanlıklarını açıklamaları İşte şaşırtıcı isimler... İşte asıl ve yedek listeler... 
Zidane (Yezid Zeynüddin bin İsmail Zidane)

Thuram

Ibrahim Afellay

Mahamadou Diarra,

Frederic Kanoute

Seydou Keita

Khalid Boulahrouz,

Kolo Toure,

Sulleyman Ali Muntari,

Franck Ribery,

Nicolas Anelka,

Hasan Salihamidzic;

Van Persie,

Karim Benzema

Hatem Ben Arfa

Yaya (Yahya) Toure

Eric Abidal

Lassana Diarra

Fred

Ryan Babel

Sissoko (Mohamed Lamine Sissoko Gillan)

Valon Behrami

Malouda

Thierry Henry

bazı oyuncuların ise kesin olmamakla birlikte müslüman olduğu sanılıyor bunların en başında Henry var şüphesiz, fransız yıldız; Anelka bize kamplarda hep kur-an-ı kerim okur onu dinleriz gibi bir beyanatı ve müslümanlık üzerine verdiği bir demeç ile bu iddiaları güçlendiriyor. Müslüman futbolculara özgü gol sevinci ise bir çok futbolsever tarafından bilinmekte. 2006 yılı dünya kupası öncesi müslümanlığını açıkladığına dair iddialar var ayrıca Henry başörtüsüne karşı yapılan eylemde şiddetli itirazı ile dikkat çekmişti. Tüm bu bilgiler ışığında Thierry Henry asıl listede.



Zlatan İbrahimoviç ise muammalardan bir diğeri babası bir müslüman boşnak olan Zlatan hakkında müslüman olduğuna dair iddialar mevcut ama kesin bir bilgi bulunmamakta. Eric Abidal, Yaya Toure, Keita gibi müslüman futbolcuların olduğu Barcelona'da belki asıl listeye girer.





Adebayor

Flamini

D.Trezeguet

Viera

Djibril Cisse

Drogba


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir