Sporcu Site

Kuvvet Antremanı ve püf noktaları (İleri düzey)

Kuvvet antremanı ile ilgili bir kaç püf nokta anlatacağım .


Öncelikle kuvvet antremanına en az 1 yıl ve üzeri stabil bir v.g geçmişine sahip olan kişilere önermekteyim.

Kuvvet antremanının Faydaları

Eklem yeteneğinin artması: eklemlerin zor baskılara karşı koyacak düzeyi üzerine çıkarılması

Tendon yeteneğinin artması: tendonların yırtılma ve zorlanmaya karşı yeteneklerinin artmasını sağlar.

Genel kuvvete katkısı: Patlayıcı kuvetle beraber aynı kiloya birden fazla kasın kasılmasıyla kaslar arası uyum ve ekip çalıması sonu genek kuvvetin artması.

Sakatlanma riskini düşürmesi: Normal antreman döneminde vucudun zorlandığı anda birden fazla kas grubunu kullandığında sakatlanma söz konusudur çünkü zorlandığınızda harekete dahil olmayan kontrolünüz dışındaki kasılan bir kas sizi sakatlığa çekebilir.

Örnek kuvvet çalışması

Bench press

D.fly

D.press

Setler 4-6-8-10

ÖRNEK

4 tekrar 200 kg

6 tekrar 160 kg

8 tekrar 140 kg

10 tekrar 120 kg

Kuvvette ısınmanın önemi.
Kuvvet antremanında taze gücü en ağır kiloda harcamaktayız . buda bize çok sağlam ısınmamız gerektiğini anlatmakta.

3 farklı ısınma yapmalıyız

1- genel ısınma (bisiklet koşu vs)

2 -bölge ısınması Çalışacağımız bölgeye yönelik makine ve dambıllarla farklı alternatif hareketleri girmek

3-en son İlk girilecek hareketi tekrarlama bu bench presse hafif kiloyla çok tekrar yaparak harekete hazırlanmak.

Kuvet antremanında dikkat edilmesi gereken püf noktalar

Öncelikle İlk kuvvet antremanınızsa ilk hafta %70 lik bir yükleme sonraki tur %90 sonraki turda %100 bir yükleme yapınız. ilk kuvvette maxsimum ağırlığa girmek sakatlık riskini artırır.

Yüksek kilolara girdiğiniz için mutlaka partnerli çalışın destek alacağınız kişi çok tecrübeli mümkünse kuvvet antremanları yaşamış biri . yoksa hocadan başkasından yardım istemeyiniz. özellikle ilk iki seti mutlaka hocanızla yapınız.

İlk kaldırış ve patlayıcı kuvvet uygulaması
Kuvvette ilk kaldırış çok önemlidir bu sizin sakatlanıp sakatlanmama çizginizdir. burada dikkat edilmesi gereken püf nokta hocanızın ilk kaldırıştaki ağırlığın çoğunu alması. diyelimki 200 kg 2 tekrar kuvvet uygulayacağız hocamıza 3 tekrar yapalım ilki sizde olsun dediğimizde ilkinde eklem yön kazanacak sakatlık riski minumum hareket kabiliyeti max olacaktır.

Vucudunuzun flaş vermesi
Bazen çok iyi uyur iyi dinleniriz antremanda çok iyi kaldıracağımızı düşünürken o kilolar kalkmaz. bazende yorgun gideriz ama çok iyi antreman yaparız. ben buna vucudun ogün flaş vermesi derim. eğer kuvvet antremanında vcut ogün flaş verdiyse ağırlıklara normalin üstünde yükleme yapın bu genel kuvvet ve kas gelişiminize çok iyi sonuçlar verecektir.

Kuvvette sakatlık
Salonda çok sayıda öğrencim olmasına rağmen kuvvet antremanını sadece 1-2 kişi yapmakta kuvvet antremanı diğer tüm antremanlardan çok daha fazla yorucu vucuttaki mineral kalsiyom ve tüm dengeleri iyi tüketen bir antreman şeklidir. kuvet antremanın eğer 2.3. haftalarında sakatlandıysanız vucut bu sakatlığı çok kısa sürede atlatı. zaten kuvvetin amacı sakatlanmayı önlemektir. ama kuvvetin ilk gününde sakatlanırsanız kuvet antremanına 1 ay ara vererek normal antreman sistemine dönünüz bu uyarılarımı lütfen dikkate alınız.

Kuvvet nezaman yapılmalı
Kuvvet antremanı vucudun değişim gelişim ve antremanlarla savaşabilmesi için ileri düzey kişilerin mutlaka senede 1-2 ay yapması gerekmektedir. özellikle havaların ne çok sıcak nede çok soğuk olmaması gerekir.

Kuvvette makinemi ? Ağırlıkmı?
Kuvvette makineleri oldukça azaltın. stabil bir yük binmesi ve vucudun bu ağırlığı her noktada aynı yoğunlukta hissetmesi önemli bir noktadır çünkü gücümüzün son noktasını uyguladığımız için makineler bu noktada bize hareket esnasında eklemin her kıvrımında aynı yoğunluğu verememesiden dolayı makine tercih etmeyiniz.

Umarım kuvvetle ilgili tecrübelerim sizlere yardımcı olmuştur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir