Sporcu Site

Strongman Gibi Ağırlık Kaldırın

Sizde Bir Strongman Gibi Ağırlık Kaldırın !


Ağırlık kaldırma konusunda sorun yaşıyorsanız bir strongmanin önerilerine kulak vermek işe yarayabilir. Mark Felix'in ağırlık kaldırmayı bildiği kuşkusuz bir gerçek ama yazının sonundaki resmin altına yazdığım kısa notlara bakarsanız bu bilgilerinin yarışmalarda onu lider yapmaya yetmediğini görürsünüz.

İngiltere'nin dünyanın en güçlü adamı (World’s Strongest Man) yarışmasındaki favorisi Mark Felix’ten birkaç tüyo;


Strongman Gibi Ağırlık Kaldırma 1. Dayanmak ! :

Stronman çalışmalarının birçoğu büyük ve bileşik hareketleri yapmayı gerektirir, benim antrenmanım genelde stand-up egzersizleri arasında gidip gelir. Bu egzersizler aynı zamanda istikrarlı olmamı da sağlar. Ne zaman squat yapsam altımda her zaman bir bench bulundururum ve 3 saniyede ağırlığı indiririm, sonra 3 saniye onu tekrar yukarı kaldırmak için sayarım. Bu çalışma sistemi benim ihtiyacım olan patlayıcı güç ve kuvvet ve dayanıklılık kazanmak için mükemmeldir.

Strongman Gibi Ağırlık Kaldırma 2. Asla Başarısız Olma ! :

Ben incline bench press yaparken 4 set yaparım ve her defasında dambılların ağırlıklarını arttırırım. İlk 3 sette her zaman 8 tekrar yaparım ve 6 tekrarla sonuncu setimi tamamlarım. Eğer bir önceki setlerde başarısızlık noktasına kadar gitmemişsem final setimi yapacak büyük bir güç hissederim. Strongman olmak için kendinizi tüketmemeniz çok önemli, arada sırada 1 hafta dinlenirim.

Strongman Gibi Ağırlık Kaldırma 3. Deadlift Hareketine Önem Verin ! :

Bir strongman yarışmasındaki en önemli kas grupları bacak ve sırtınızdır çünkü bu kas grupları her harekette size yardımcı olurlar, özellikle deadlift hareketi bu iki kasınızı güçlendiren bir harekettir. (Deadlift yapmak konusunda özellikle yeni başlayanların aceleci olmaması gerekir, ilerleyen günlerde bu hareketin neden ve nasıl riskli olduğunu anlatacağız BodyTR Editör)

Strongman Gibi Ağırlık Kaldırma 4. Mükemmel Form ! :

Bir strongman için form (burada form kelimesiyle hareketin yapılış biçimi, doğru yapılması kastediliyor.) çok önemlidir. Birçok insan ağır kilolara girmek için çok aceleci davranır ve bunun sonucunda hareketin formunu bozarlar. Hareketi yaparken hareketin formunu bozuyorsanız orda hemen durun! Sadece ve sadece hareketi düzgün yapmaya odaklanın. Strongman olmak hiç bir zaman kafa kafaya yarışmamaktır, strongman olmak her zaman kendinizin iyi halinden bile daha iyi olmaktır.

Mark Felix 2008 yılında Britain's Stongest Man (İngilterenin En Güçlü Adamı) yarışmasında finalde Jimmy Marku ile güreşirken. Felix'in 3. olarak bitirebildiği bu yarışmanın şampiyonu Jimmy Marku olmuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir