Sporcu Site

D.row Çalışması püf noktası

Hareketi tanıyalım

D.row Sırtın ortasından bağlanıp koltukaltına kadar ulaşıp orada biten sırtın en büyük kası latisimusdorsi için vazgeçilmez bir harekettir. aynı hareket teresler ve skapula etrafındaki kas gruplarınıda iyi derecede etkiler. Çekici kuvette büyük katkısı olduğu gibi omuz düşüklüğü ve omuz hacminede büyük katkıları vardır.

DURUŞ ÖNEMLİDİR
 
Resimde gördüğünüz üzere 1,2,3 diye belirttim bu 3 yerin ara mesafesi kesinlikle aynı olmalı ortalama solel ile diz arası 25 cm sol dizle sağ diz arası 25 cm bu mesafe sağlam bir duruşun mesafesidir. sol ayakla desteklenen 3 noktayla ileri geri duruş sağlamlığı tamamlanmıştır. sağ ayak hafif kırık ve gövdeden sağa doğru yine 25 cmlik bir uzaklıkta olduğunda elimizdeki ağırlığın katkısıyla sağ sol dengede sağlanmış oldu. sağlam bir duruşta hareketi kasa yedirmek daha rahat olduğu gibi sakatlık risk sıfıra iner.


Resimde 3. nokta daima başın hizasında olmalı bu size dambılı hagi açıya götüreceğinizi söyleyecektir. dumbell 3. noktanın hizasına uzatılıp 2. noktanın hizasına çekilerek hareket en iyi derecede tamamlanır.


RAHATSIZLIK
Bu hareketi önemi büyük fakat sizin belinizden sorun varsa onada çare var resimde gördüğünüz gibi incline sehbasında bele hiç yük vermeden yapabilirsiniz. hatta ben belinden sorun olmayanlara bile tavsiye ederim kaçış noktası sıfır çünkü.


Sırası ve Ne zaman yapılmalı

Özellikle barfiks ve latlardan sonra yapılmasını tavsiye ediyorum taze kuveti zorlayıcı egzersizlerde harcarız ayrıca genel uyarıdan sonra yapıldığında kas etkileşmi daha yuksek olmakta. Acemi programlarda tavsiye edilmez sebebi duruş pozisyonu ve ağırlık nedeniyle bileklere zarar vermesi, alt yapı programlarında pushdown,barbelcurl gibi hareketlerde yetenek kazanan bilekle bu harekette sıkıntı olmayacaktır.

Püf noktası
Gelen maillerdende anlaşıldığı gibi bu eşsiz hareketten hiç etki almayanlar ve yediremeyenler var. sebebi hafif girilmesi. bu harekette hareketi bozmadığınız sürece iyi ağırlıklara girmelisiniz . iyi ağırlıklara girdiğinizde küçük gruplar etkilenmeyip direk latismus hedef alınır. eğer hafif girerseniz bu latismus için küçük lokma olup daha çok omuz (küçük parçalardan oluşan bir kas) ve kol etkilenecektir.

Umarım verdiğim bilgiler size yardımcı olmuştur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir