Sporcu Site

Yaz ve hacim

Yazın hacim alınmaması diye bir konu söz konusu değildir. bu hacim artımı kışa göre daha az olabilir yada denize gitme hevesi ile aşırı bilinçsiz antremanlarla kısa sürede toparlama istemi kişiye kayıplar verdirebilir. yazın vucudumuzda kışa oranla organlarda ve işleyişte değişiklikler vardır bu değişiklikleri özetlersek .


iç organlarımızın kanlanmasının azalması

dolaşım sistemimöiz yazın kanı deriye sevketmesinden dolayı kaynaklanır. derinin yazın yenilenmesi ve zararlı güneş yüzünden hücreleri arttırması için kana deride ihtiyaç duymaktadır. bu yüzden kanın büyük bölümü deriye nakledilidiği için kasın beslenme miktarı düşer.

kalp debisi ve atım hacminin düşmesi

Basıncın durumuna bakarak çalışan kalbimiz yazın etkisiyle kendini koruma adına 1 kerede yolladığı kan miktarını ve hızını düşürmesi. bu yolla vucut ıssınada önemli katkıda bulunur. fakat kasları besleme oranı düşer.

kasın çabuk yorulması

tıpta Arteriyel dengesi denilen durum. sıcaklarda kan basıncının düşmesi tansiyon sorununun ortaya çıkması halsizlik orgunluk ve bitkinlik gibi belirtiler ile kasın daha çabuk yorulması.

kaslardaki moleküler kayıplar

vucudun aşırı ter kaybı yüzünden vucut ısısını dengeleyememesi tuz kaybı sonucu kramplar ve potasyum seviyesinin hızlı düşmesi.

Kaslara kan akımının azalması ve beslenememesi

ilk yazımdaki kalple alakalı durum kanın diğer organlara buyuk miktarda sevk edilmesi,kandaki değerlerin hızlı tükenmesi,yazın iştahsızlık hafif yeme istemi bu istemle alınan proteinin düşmesi ve kasın beslenememesi.

yukarıda saydığım sebeplerden dolayı gelişim daha azdır ve bu son derece normaldir . vucuttaki bu azalmaya göre sizde programınızı azaltırsanız kayıplar yerine artışları göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir