Sporcu Site

Spor Yaparken Su İçmenin Önemi

Su namı diğer H2O. hayatın kaynağı. Spor yaparken bedenimizin için ne kadar önemli olduğunu bir görelim istedik.

Su kalorisizdir. Bu sebeple sizi asla şişmanlatmaz. Tabiki 3 kilo su içip tartıya çıkınca 3 kilo artmış görürsünüz kendinizi ama bu yağ olarak depo edilmez. Sizi yağlandırmaz. Az su içildiği takdirde vücut alınan her damla suyu depolamaya çalışır.

Günde bir insan ortalama 1.5-2.5 civarında su tüketilmesi önerilir. NOT : Eğer sıvı ihtiyacınızı kahve,meyve suyu gibi karşılıyorsanız ve eğer bu alışkanlıklarınızı suya çevirirseniz çok büyük kalori tasarrufu yaparsınız bu da kilo kaybetmeniz,kilo almamanıza yardımcı olacakdır.

Eğer suyu soğuk tercih ederseniz vücut tabiki bu sıyı vücut ısısına ısıtmak zorunda kalacakdır. Buda tabiki kalori harcanması demek. Soğuk su içmek insana kalori harcatır. Zayıflamaya yardımcı olur.

Oda sıcaklığında su içmenin yararı kışın solunum enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltır. Kabızlık sorunu olanların akşam yatmadan önce bir bardak kaynatılmış biraz soğuk suyla 3 adet kuru kayısı tüketimi tuvalete çıkmayı kolaylaştırır. Aynı olay ishalde de ılık suyun tüketilmesinde olumlu katkıları vardır.

Spora başlamadan önce mutlaka su içilip vücudun gerekli su ihtiyacı karşılanmalıdır. Çok fazla içilmemelidir. Gereği kadar. Zaten dolu mideyle lömbür lömbür sporda yapılmıyor. Bunun dışında az az miktarlarda spor sırasında hareket aralarında su almak dogrudur. Vücudun su ihtıyacınızı karşılyarak aslında daha direnç sağlayıp daha çok egzersiz yapabiliyorsunuz kendimden farkettim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir