Sporcu Site

Vücut Geliştirme Estetiği ve Bodyduilding Implants

Vücut Geliştirme Estetiği ve Bodyduilding Implants Evet işin birde bu boyutu var. Şimdilik modeller, mankenler ve aktörler arasında yaygın olsa da gün geçtikçe vücudunu kısa yoldan güzelleştirmek ve uğraşmadan fit bir görünüme kavuşmak isteyen sıradan erkekler de bıçak altına yatıyor.
Erkek vücudu için tasarlanan silikonlara “pektoral implant” ismi veriliyor. Bu implantlar önceleri sadece şekil bozukluklarını gidermek amacıyla kullanılıyordu, bir kaza sonucunda oluşan veya doğuştan gelen şekil bozukluklarını gidermek amacıyla kullanılan implantlar, son bir kaç yıldır erkeklere daha sportif bir görüntü kazandırmak için uygulanıyor. Bu kısma vurgu yapmamız gerekecek sanırım çünkü bu implantların kazandırdığı tek şey görüntü! Yani “görüntü var ses yok” diyebiliriz... Bu yapay kasların herhangi bir güç artışı sağlamak veya dayanıklılık kazandırmak gibi bir gayeleri yok.

Bu implantlar en yaygın olarak göğüs bölgesine uygulanıyorlar. Bu bölgeyi sırasıyla biseps , kalf ve baldır izliyor. Ameliyat öncesinde operasyon uygulanacak bölgenin ölçüsü alınıyor ve implantlar kişiye özel üretiliyor.

Bu estetik yöntemleri genelde hiç spor yapmamış insanlardan ziyade bir alt yapı oluşturmuş fakat bazı bölgelerinde eksik kalmış sporcular tercih ediyorlar. Yani işin kolayına kaçıyorlar.

Bu tür operasyonlar bence vücut geliştirmenin ruhuna tamamen aykırı. Bilgisayardaki bir fotoğrafınıza photoshop uygulamaya benziyor. Her vücut kendine özgüdür ve şanslı bölgelerimizi genetik faktörler belirler. Bu tarz kolay yöntemlere başvurmak yerine eksik bölgelerimizin üzerine düşerek daha özenli çalışmalıyız ve onları geliştirmeye gayret göstermeliyiz.

Unutmamalıyız ki hepimiz eksik bölgelerimiz kadar orijinaliz!

Çalışmak,çalışmak,çalışmak

1 yorum:

hm dedi ki...

Güzel yazı

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir