Sporcu Site

Yeni Başlayanlara Bilgi Sabır Sporuna Hoşgeldiniz SABIR=VG

body sporu sabır ve acı sporudur. diğer sporların aksine gelişme yavaş olur ve atlamak istediğiniz her basamak için biraz daha acı çekmeniz gerekir. vücudunuzun kas yapısının artmasındaki en önemli etken kas yapısının büyümesidir bunun dışındaki yapılan diğer herşey hile anlamındadır.


her ağırlık arttırdığınızda (ağırlık arttırma zamanını siz belirlemezsiniz vücudunuz belirler öncelikle vücudunuzu dinlemeyi öğrenmelisiniz) yeni bir kas tabakası vücudunuzun çalışan bölgesindeki yerini almış demektir. çalışmada kullandığınız ağırlığın artımı çalışma temponuz yerine oturduktan sonra orta seviyede vücut geliştirme yaptığınız var sayılırsa ayda yaklaşık 5 kilodur. bu kas tabakasının oluşması için vücut ekstra protein ihtiyacı doğar. bunun mutlaka giderilmesi gerekir. en iyi yol doğal yoldan yağsız süt, yoğurt, et, tavuk yemektir bol miktarda fakat bununla bu ihtiyaç giderilemiyorsa yapay olarak hazırlanan protein tozları kullanılır (unutulmamalıdır en doğru yol en doğal yoldur sadece doğal yoldan yapılamıyorsa diğer yollara başvurulmalıdır).

çalışmanın ilk kuralı "no pain no gain" felsefesidir fakat bunu yaparken her zaman temel içgüdünüzü (film olan değil kafanızdaki) kullanmanız gerekir. yani acıyan kas çalışıyor demektir fakat bunu yaparken bokunu çıkarmamak gerekir acıdan acıya da fark vardır bunu da en iyi siz bileceksiniz.

başka önemli bir konu ise çalışma esnasındaki su alımıdır. su alımını yanınızda sürekli su taşıyıp devamlı su içerek değil belli bi programla, çalışmadan önce bir bardak çalışma arasında bir bardak ve bitiminde birkaç bardak su şeklinde yapmanız çalışmanızın seyri açısından hayırlıdır. başka türlü yapılıp çalışma süresince sürekli sıvı alındığında en son çalıştırılacak olan karın kaslarına sıra geldiğinde 3 mekikte bırakmak zorunda kalabilirsiniz.

bir de kendinize yaptığınız yemek programından dolayı unutmamanız gereken birşey yağ yakımıdır. programınıza haftada en az bir gün olmak üzere yağ yakmaya yönelik alıştırma eklemelisiniz (tercihen 30 dk koşu, bisiklet vb.).

son olarak asla ısınmadan çalışmaya başlamayın, ısınmak için en iyisi 15 dk koşu veya kürek gibi genel kasları ısıtan ve zorlamaya hazırlayan aktivitelerdir. her alıştırma sırasında eklemlerinize dikkat edin kas ağrısıyla eklem ağrısını ayırt edin, ego tatmini için gereksiz zorlamalardan kaçının (ki bu en önemlisidir). ve bu sporu yapmaya başlayacaksanız anlık bir hevesle yapmaya asla başlamayın anlık hevesini koşarak, yüzerek, hoplayıp zıplayarak geçirin. düzgün düşünebildiğiniz bir zamanda başlayın ve programınıza sadık kalın. yapacaksanız sadece kendiniz ve sağlığınız için yapın. tek başına vücut geliştirme yapmayın mutlaka kondisyon geliştirici ek bir sporla uğraşın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir