Sporcu Site

Yeni Başlayanlar İçin VG'nin Önemi

bu spordan para kazanmak gibi bir amacınız olsa da olmasa da vucut gelistirme ile ugrasiyor ve sahip oldugunuz kas kutlesini arttırmaya çalışıyorsanız beslenmenize mutlaka ama mutlaka özen göstermeniz ve hatta yediklerinizin üzerine titremeniz, tabiri caizse yaşamak için değil yemek için yaşamanız gerekmektedir. oyle ki bir cok vucut gelistirme uzmanina gore arzu edilen sonuçlara ulaşmada beslenmenin payı (%65), dinlenme(%20) ve antremanın(%15) payının toplamından daha fazladır. dolayısıyla vucut geliştirme ile ilgili bilgiler vermeyi hedefleyen bir anlatının değinmesi gereken ilk konu beslenme olur.


kas hucreleri de sinir hucreleri gibi belirli bir gorevi yerine getirmek icin fevkalade ozellesmis hucrelerdirler. insan bedeni belirli bir olgunluga eriştikten sonra bolunerek cogalma yetilerini neredeyse tamaman kaybeder, kendi kendilerini onarma islevlerini ise ancak uzun zaman zarfında yerine getirebilir hale gelirler. dolayısıyla kas kutlesinin artması yeni kas hucreleri olusmasi manasina degil varolan hucrelerinin hacimce buyumeleri anlamina gelir. kas hucrelerinin buyumesini tetikleyen antremandır lakin iyi beslenmeyen ve yeterince dinlenmeyen kaslar siz deyin sittin sene ben diyeyim asla gelişip serpilemezler.

herkesin anatomik ve metabolik özellikleri aynı değildir. bundan dolayıdır ki kendi bedensel şartlarınız altında ve belirli bir amaç doğrultusunda nasıl beslenmeniz gerektiğini en doğru şekilde bir diyetisyene danışarak öğrenebilirsiniz. mamafih kas kütlesini arttırma amacı doğrultusunda takip edilmesi gereken genel doğruları anlatan bir rehber hazırlamak da mümkün olabilir. okumakta olduğunuz yazı, bu imkanı test eden amatör bir denemedir.

tum vucut gelistirme faaliyetlerinin onemli bir kısmı, ozellikle de yeni baslayanlar icin, vucudun kas kütlesini arttırma ve yağ kütlesini azaltma çabasından ibarettir. bu sonuç temelde iki sürecin bir arada işlemesi vesilesiyle ortaya çıkar. katabolik süreçlerde yağ ve kas dokuları vucudun ihtiyaçlarını karşılamak için tüketilirlerken anabolik süreçler sonucunda da kaybedilen dokular yerine konur. eğer tükettiğinizden daha az yağ ve daha çok kas dokusu oluşturmayı başarabilirseniz hedefinize doğru ilerliyorsunuz demektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir