Sporcu Site

Fabio Capello ve İngilizler

Devamı Bir Tık Ötede

Dünya Kupası öncesi Fabio Capello tüm Britanya adasının ve medyasının adeta gözbebeğiydi. Ancak Kupada ortaya konan silik, etkisiz futbol ve 4-1'lik hezimet sonrasında tüm güven, sevgi ve saygı tersine döndü. İngiltere federasyonu tüm spekülasyonlara rağmen Capello ile devam etti bu açık açık ''suç futbolcuların'' demekti. İşte O futbolcuların en önemlileri yani geçen yıl ligin ilk 2'si Community Shield maçında Wembley'de sahne aldılar. İlk yılında olduğu gibi Capello yine tribündeydi. Ancak her iki takım taraftarlarının ilk hedefi kadrolarındaki İngiliz futbolculardı. Dünya Kupası hezimetini unutamamışlar belli. Rooney ve Lampard başta olmak üzere yuhalandılar, ıslıklarla protesto edildiler. Bu şok Capello'yu gerginleştirdi. Maç başladığında ise Capello ikinci şoku yaşıyordu. O şok ise Paul Scholes'tu. 35 yaşındaki Scholes öyle bir organize oyun kuruyordu ki, Capello'nun tam da aradığı şeydi bu. Dünya Kupasında en çok ihtiyacı olan şey geride böyle bir organizatörünün olmasıydı. Protestolardan nasibini alan Wayne Rooney, iki gün önce bir bar çıkışı saat sabah 05:30'da alkollü olarak görüntülenmiş hatta, elinde sigara ile ayakta duramıyorken birde ulu orta idrarını yapmıştı. Bu hareket tipik bir İngiliz hareketi. Barlarda içmek, aşırıya kaçmak,sokakta rezilliğin boyutunu arttırmak. Ancak bu hareket sonrası Capello, Rooney için tek şey söyledi ''idiot''... Bu hareketiyle milli takımdaki yeri de tehlikeye girmiş oldu.



Maç sonu ise Ashley Cole bu kez Capello'yu şok etti. Kupayı kaybeden Chelsea'li oyuncular şeref tribününde önünden bir bir geçiyor, Federasyon yetkilileri ve Capello ile tokalaşıyordu. İşte olan tam o anda oldu. Fabio Capello, Ashley Cole'a elini uzattı Cole umursamadı ve yoluna devam etti. Capello mahçup şekilde gülümsese de, Ashley Cole ''mağlubiyetin verdiği bir tepkiydi, Capello'yu görmedim bile'' dese de olayın ne olduğu çok açıktı. Manchester United'da Capello'yu şok eden tek şey Scholes ve Rooney değildi. Sakat denilen ve hazırlık maçı kadrosuna alınmayan Carrick sahada aslan gibi oynuyordu. Maç sonrası Capello aşağıdaki gibi bir diyalog kurdu Carrick ile, ''sakatım diyordun, nasıl oldu da bugün sahadasın. En azından bir telefon açmalıydın'' . Carrick işi belli ki Ferguson'un başının altından çıkmış. Yoksa maçtan sonra '' Carrick'in 2 haftalık bir sakatlığı vardı, ancak kendisini iyi hissettiğini gördüm'' demezdi. Bu açıklama gösteriyor ki Carrick'i Ferguson saklamış. Yoksa 2 hafta sakatlığı olan oyuncu 79 dakika kora kor top oynayamaz.





İngilizler Capello'ya daha çok şok verecek belli. Ancak tüm bu aykırılıklarına rağmen (futbolcu-taraftar-medya) unutamadıkları tek şey, Dünya Kupasındaki hezimet. Aslında asıl şoku Capello vermişti Onlara...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir