Sporcu Site

Bir MainEventer Olmak

Bu yazımda WWE'de yer alan güreşçilerden Mid Card seviyesinde olanları Main Eventer olabilme ihtimalleri, geçmişte olanların nasıl oldukları, başarılarını anlatacağım.

Öncelikle Mid Card ve MainEventer tabirlerini tanımlayalım.Daha önce tanımladım ama okumayanlar yada bilmeyenler için tekrar tanımlayım

Mid Card : WWE'de orta seviye güreşçilerdir. IC, US ve Tag Team gibi kemerler alırlar. Arada aldıkları Push'lar ile yükselirler. Genellikle şovların ortalarında maçlar yaparlar. (Örn: John Morrison, R-Truth, Kofi Kingston vb)


MainEventer : Şovların başında promo keser ve şovun son maçlarına çıkarlar. Hep ön plandadırlar. WWE ve WHC gibi ana kemerler onlara verilir. Sürekli maçlara çıkar ve kemer feudlarında olurlar.(Örn: John Cena, Triple H, The Undertaker)
 
 

Öncelikle WWE'de ön plana çıkmak ve bir kemer kazanmak her güreşçinin hayalidir. Her bir güreşçi ana kemer kazanmak ister. Bunun için sürekli çalışır ve sabır önemlidir. Öncelikle geçmişte, tepeye çıkıp başarılı olmuş güreşçilere bakalım.


Bir Güreşçiyi Yükseltmek İçin Faktörler :


1- Money In The Bank :
Money In The Bank'in amacı bir güreşçiyi yükseltmeye dayalıdır. Bir yıl içinde güreşçiye istediği yerde istediği zamanda bir kemer hakkı vadeler. WWE bunu 2005 yılında ortaya çıkardı ve yıllardan beri birçok başarıya ulaştı. Bunun ilk örneğini Edge olarak gördük. Edge basit bir tag team ve IC için uğraşan bir güreşçi olarak gözükürken birden sağlam bir ME oldu. Bunun gerçekeşmesi tabiki de kolay olmadı. Edge 10 ay sonra Cena'ya kullandığında ilk defa ana kemer kazanıyordu ve bu onun günümüze kadar süren ME'lığını getiriyordu. Yakın geçmişimizde de Jack Swagger örneğini gördük. Jeff Hardy ile güzel bir rekabet yaşayan Punk'ı kim unutabilirki. Bunların hepsi aylarca Mid Card seviyesinde kalıp, daha sonradan ME oldular. WWE'nin geliştirdiği bu orjinal fikir birçok güreşçiye önemli şanslar tanıdı.



2- Anlık Push'lar.

Anlık Push'lar aslında adındaki gibi anlık olmaz ancak bir anda süpriz bir ana kemer galibi bunun ismini öyle yapar. WWE bunu ligin tepesindeki bir isimle güzel bir rekabet yaşaması için bazı güreşçilere verir. 07 yılında Edge'in sakatlamasından dolayı doğan Battle Royal şansını değerlendiren Great Khali buna iyi bir örnektir. Yine günümüze göre bakarsak Sheamus buna iyi bir örnek. MITB kadar başarılı olmasada arada bir ME adayları çıkaran bir yöntemdir.


3- Face yada Heel Turn

Anlık güreşçilerin yaptığı face yada heel turn'ler güreşçilerin yükselmesine yardım eder. Bu pek gerçekleşmez ancak senaryoya yardımcı olan bu tip karakter değişimleri bazı güreşçilerin yükselmesinde büyük yardımcı olur. 2003 yılına geri dönersek John Cena heel iken Kurt Angle'a yardım edip, gündeme düşen bir face turn yapmıştı. John Cena ardından dönemin yıldızlarıyla rekabetlere girerek adından söz ettirdi ve bir süre sonrada WWE Champion oldu. WWE bu tip face yada heel değişimleriyle elinde bulundurduğu güreşçileri kullanabilir.


WWE Elindeki Genç Yetenekleri Nasıl Kullanmalı?


WWE yazarlarının yarattığı rekabetler bir süre sonra sıkmakta. WWE bazen bu rekabetleri gerekenden fazla uzatıyor. WWE'nin yeri gelince feudları genişletmesi gerekiyor. Burada da devreye genç yetenekler girmeli. WWE sırf MITB yada anlık birşeyle kullanmamalı. Genç yetenekleri arada bir ME maçlarına çıkarıp sürekli ön planda tutmalı. WWE'nin burada yanlışı var. Sırf reyting getirsin diye, belli başlı isimleri ön planda tutuyor. Genç yeteneklerin önü kesilmiş oluyor böylece aslında. WWE'nin bu isimleri ME'ların yanında tutması lazım ancak WWE bunu nadiren yapıyor, işte hatada burada ortaya çıkıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir