Sporcu Site

Vücut Geliştirme Müzikleri + Gaz

+Yazıya Başlamadan önce Belirteyim WWE , SmackDown , Raw , Ecw , NXT müzikleri dinleyebilirsiniz
-Neden?
+Çünkü Show Dünyasının Müzikleri İzleyeni Gaza Getirecek Türdendir

Vücut geliştirme müzikleri başlığıyla bir yazı yazarak vücut geliştirmek isteyenlere antrenman sırasında dinlenebilecek müzikleri önermek ve önerilerinizi almak istedim. Bu yazıyı hazırlamama neden olan olay geçtiğimiz yıl yapılmış bir araştırmayı duymaktı. ACSM (American College of Sports Medicine) tarafından 2008 yılında yayınlanan bir makaleye göre müzik dinleyerek spor yapanların daha fazla tekrar yaptığı gözlemlenmiş, buna karşılık müzik dinlemeyen grup ise diğer gruba göre daha az tekrar yapmış. Çok aramama rağmen internette makalenin yayınlanmış halini bulamadım.


Müzik için “ruhun gıdası” derler, müzik insan ruhunda etki yaratma gücüne sahiptir. Müziğin insan hareketleri üzerindeki etkisinin en bariz örneği danstır. Ritmlerle hareketlenen bedenlere en iyi örnek bana kalırsa belirli bir düzeni olmayan danslardır, örneğin şaman dansları, Afrika kabilelerinin dansları bana göre en iyi örnekler. Başka danslardaysa (tango, halay vb.) bir düzen olduğu için tamamen ritm duygusuyla hareket edildiği söylenemez ancak ritmin etkisi de açıktır.

Müziklerin hem bedene hem ruha etki ettiği olaylara bana göre verilebilecek en iyi örneklerden birisi de; savaş müzikleri. Savaş müzikleri derken kastettiğim orduların savaşırken askerleri daha istekli hareket ettirmek için çaldıkları müziktir. Bilinen en iyi örnek kuşkusuz tarihteki Türk Mehter Takımı, bu birlik savaşlarda arka saflarda bulunarak askerlere istek ve ruhsal güç verecek türden sesler (davul, kös, zil vb. aracılığıyla) çıkartırmış. Ayrıca yine Afrika kabilelerinde savaş öncesinde ve savaş sırasında savaşçılar için müzik çalındığı biliniyor. Modern ordularda da müzikten yararlanma çabası eskisi gibi olmasa da özellikle törenlerde geçerliliğini koruyor. İnsanlık var oldukça savaşta olsun barışta olsun pek çok faaliyette müziğin kullanılacağına kuşku yok, çünkü seslerin insan üzerinde tartışılmaz bir etkisi vardır ve bu etki dünya döndükçe kullanılacaktır.

Tüm bunları bir kenara bırakarak müziğin üzerimizdeki etkisini bizzat sınayabiliriz. Hanginiz hareketli bir müzik duyup da oynamamak için kendinizi tutmadı ki? Evet, belki kalkıp oynamadınız ama size kalkıp oynama isteği veren onlarca müzik dinlemişsinizdir. Oynamak nedir? Hareket etmektir, bedensel olarak. Tüm bunlardan sonra müziğin insanın fiziksel hareketleri ve ruh hali üzerindeki etkisinin var olduğunda hemfikirizdir umarım.

Vahşileştir Beni !
İşte ben de bu yazıda size spor salonlarında ağırlık kaldırırken ruhsal güç verecek, sizi isteklendirecek güdülendirecek müziklerin yazılmasını istedim. Bu bir fitness, yoga, pilates müzikleri yazısı değil, bizi dinginleştiren ya da içimizdeki hayvanı uysallaştıracak türden müzikleri önermeye kalkmayın. Bize ağırlıkları gördüğümüzde onları ne pahasına olursa olsun kaldırma isteği verecek müzikleri önerin, bize içimizdeki güçlü savaşçıyı uyandıracak müzikleri önerin ve Türkiye’nin en büyük vücut geliştirme müzikleri listesini hep birlikte oluşturalım.

Vücut geliştirme konusunda beni isteklendiren müzikler sert müzikler, bence hafif ve yumuşak müziklerle vücut geliştirme antrenmanlarında kocaman ağırlıkları kaldırma isteği kazanmak pek kolay değil. Siz de sizi gaza getiren müzikleri buraya yazın ve mükemmel bir çalma listesi (playlist) oluşturmamıza yardım edin. Ben örnek olması açısından birer şarkı koyuyorum, sıra sizde, şimdiden teşekkürler.

Rammstein – Du Hast
Survivor - Eye of The Tiger
Metallica - Fuel


Sizlerden Gelenler
Nine Inch Nails - Getting Smaller
Rob Zombie - Living Dead Girl
Infected Mushroom - Suliman
Infected Mushroom - Becoming Insane
White Zombie - Black Sunshine
Metallica - Suicide & Redemption
Accept - Ball to The Walls
Airbourne - Too Much Too Young Too Fast
Quiet riot - Bang Your Head
Quiet riot - I Wanna Rock
Godsmack - Vampires
Godsmack - Time Bomb
Offspring - Pay The Man


Sizlerden Gelenler
Santigold - Creator
Deftones - Passenger
Papa Roach - Between Angels n Insects
Kid Cudi - Day n Nite
Madrigal'ın Seçtiği Vücut Geliştirme Müzikleri
AC/DC- Rock'n Roll Train
AC/DC - Thunderstruck
Sistem - La Boca del Inferno
The Offspring - come out and play
The Vines - Get Free
Republica - Ready to Go
Janes Addiction - Been Caught Stealing
Dead Kennedy's - California Uber Alles
Block Party - Helicopter
Vücut Geliştirme Antrenmanları İçin Yerli Müzikler
Pentagram - Anatolia
Serdar Onuk'un Seçtiği Vücut Geliştirme Müzikleri
Sezer Uysal & Evren Ulusoy - Turkish Kiss (Original Mix)
DJ Tarkan & Dammex - In A Dream (No Smoking Recordings)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir