Sporcu Site

Gökhan Saki Kimdir



ÖZEL HAYATI
18 Ekim 1983 doğumlu ağır sıklet K-1 dövüşçüsü. Lakabı ASİ... Aslen Karslı ancak Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yaşıyor. Tek mesleği profesyonel dövüşçülük. 97 kilo ve 1.84 m boyunda. En beğendiği dövüşçüler Ramon Dekker ve Mustafa Dede. Futbolu, Seyehat etmeyi ve yemek yapmayı çok seviyor. Bekar... Antrenörü Hollandalı Cor Hemmers, Menajeri ise Bas Boon. Gökhan çalışmalarını Hollanda'da birçok K-1 yıldızının da bulunduğu Golden Glory kulübünde sürdüyor.BAŞARILARI

K-1 2006 Amsterdam GP'si, K-1 2007 Yokohama GP'sinde ringe çıktı. 2002 yılında Hollanda'da Kickboks şampiyonlu oldu. 2003 yılında A.S.A'da Avrupa ve Dünya Şampiyonu oldu. 21 yaşındayken Badr Hari ile yaptığı maçta yenilmesine rağmen bir anda herkesin beğenisi topladı. Sonra Semmy Schielyt'ı bile yenmiş bir Rus'u Alexey Ignashov'u mağlup ederek adını altın harflerle Avrupa ve dünya dövüş arenasına yazdırdı. 2007 yılında Japonya'da Amada'yı TKO ile mağlu ettiği maçta izleyenlerin beğenisi toplamıştı. 2008 yılında bu sene WFCA Dünya Şampiyonluk kemerini beline taktı. Gökhan Saki bugüne kadar yaptığı 79 maçın 67'sini kazandı ve 11'ini kaybetti. 49 nakavtı bulunan ünlü dövüşçümüzün beraberliği bulunmuyor.1 kez sonucu belirlenemeyen maçı mevcut.

GÖKHAN, PAUL SLOWINSKY'İ TARİHE GÖMDÜ 
Son olarak çıktığı maçta Amsetrdam'da Polonya asıllı Avustralyalı boksör Paul Slowinsky'i daha ilk roundda nakavt ederek tarihi bir başarıya imza attı. Rakibi bir round içinde iki kez yere indiren Gökhan 2. sinde rakibinin yerden kalkamaması sebebi ile mücadeleyi nakavt ile kazamış oldu. Slowinsky 2007 yılı K-1 Amsterdam şampiyonuydu..
YUNANLIYA ACIMADI
2007 Temmuz... Yunanlı dövüşçü Illiadis ile İstanbul'da yaptığı maçta rakibi ne kadar meydan okuduysa da maç başladıktan sonra 30 saniye geçmişti ki izleyiciler müthiş bir nakavt izlemişlerdi. Gökhan Saki ülkesinde çıktığı ilk profesyonel maçta Yunanlı Illiadis'i adeta bozguna uğratmış ve karşılaşmayı nakavtla kazanmıştı.  
İSTANBUL'DA OLAYLI MAÇ
2 Kasım 2007 tarihinde İstanbul'da K-1 Networking şampiyonasında Dağıstan'ın ünlü dövüşçüsü Magomed Magomedov'u ilk roundda sürklase ettikten sonra rakibine bir kaç kez saydırdı. Sonra Karşılaşma 3 round sonunda bittiği sırada bir şakalaşma kavgaya dönüştü. Gökhan Saki'nin rakibine maç bittiğinde attığı şaka yollu tekme yanlış anlaşılınca ring karıştı ve büyük bir kavga çıktı. Sonra izlenen görüntülerin ardından Gökhan'ın attığı tekmenin şaka yollu olduğu açıklandı ve kazananın puanla Gökhan Saki olduğu K-1 Avrupa Koordinatörü Igor Sucshko tarafından açıklandı.
2008 K-1 HAWAII ŞAMPİYONU OLDU
Paul Slowinski'yi Amsterdam'da yapılan It's Showtime gecesinde nakavt ile mağlup ederek çıkış yapacağının sinyallerini veren usta dövüşçü son olarak çıktığı Hawaii GP'sinde bir gecede üç maç kazanarak şampiyonluğa imza attı ve altın kemeri beline taktı. 
Gökhan Saki bu GP'de aslında açılış karşılaşması yapacaktı ancak bir sporcunun sakatlanmasının ardından 8'li turnuvaya dahil oldu... Sürpriz bir şekilde bir gecede üç maç yapıp şampiyonluk yarışına giren Gökhan önce  Amerikalı Puu, ardından yine bir Amerikalı olan Rick Cheek'i eledi ve adını finale yazdırdı. Finalde karşısına çıkan isim Kore Cumhuriyetinden Randy Kim oldu. Ve Gökhan bu rakibini de diğerlerini olduğu gibi nakavt ile yenerek tarih yazdı...
Yarı Finale çıkan Gökhan Saki burada Ray Sefo'yu eleyerek büyük bir başarı gösterdi ve adı 2008 K-1 finaline yazdırdı...
Gökhan Saki finale çıkmak için son olarak Seul'de Ray Sefo'yu 4. round sonunda puanla eledi...
2008 K-1 Final gecesinde önce Ruslan Karaev'i puanla yendi sonra yarı finalde Remy Bonjaski'e 2. roundda KO oldu ve sezonu böyle kapattı...
2009 yılına bir hazırlık maçı niteliğindeki kapışmada Alman Arndt Bunk'ı nakavt ederek WFCA Unvan maçında galibiyeti elde eden isim oldu.
ALTIN KEMERE ÇOK YAKLAŞTI
Gökhan Saki K-1 -100 Kg final gecesinde Yokohama'da ringe çıktı ve ilk turda Surinamlı rakibi Tyrone Spong'u 4. roundda bir başka deyişle ektra round içinde nakavt ile mağlup etti. Ardından çıktığımaçta Japon rakibi Maeda ile kapıştı.. Kazandığı takdirde şampiyonluk kemerini beline takacaktı. Ancak ilk maçta rakibi Melvin Manhoef'i daha ilk roundda mağlup eden yorgun olmayan Keijiro Maeda'yapuanla ekbtra roundda hem de puanla yenildi ve kemere kavuşamadı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir