Sporcu Site

Basketbol Kuvvet

Kısaca kuvvet, kuvvet uygulayabilme yeteneği olarak tanımlanabilir. Kuvveti geliştirmek, sporcunun verimini yükseltmeye çalışan herkesin öncelikli ilgi konusu olmalıdır. Kuvvet gelişimi, antik olimpiyat oyunlarında yarışmalara hazırlanan sporcular tarafından ilkel biçimde de olsa uygulanmasına karşın, günümüzde kuvvet geliştirmenin yararlarını göz önüne almayan antrenörler bulunmaktadır.

Sporcu Forum

SporcuBlog

Kreatinle İlgili Herşey

Kreatin/Mitler ve Gerçekler


Mit:Fazla Kreatin Alımı Daha İyidir.

Gerçek:Günde 10-20 gram kreatin alan hasta vücutçuları görüyorsunuz.Sizce değermi?

Nova Scotia'daki St. Francis Xavier Üniversitesi bilim adamlarına göre, her 1 kilo içindeki 0.1 gramda ,24 saat içinde alınan kreatinin %46'sı salgılanır.100 kiloluk bir vücut geliştirici eğer 10 gram kreatin alıyor ise 4.6 gramı gramı boşa gitmiş demektir.Ball State Üniversitesinde yapılan bir diğer araştırmaya göre ise,bilimadamları daha az dozda kreatin monohidrat (5g/1 gün için) alımının daha çok etkisi olduğunu kanıtlamışlardır ve bu sonuç yükleme evresi yapılmadan alınmştır.

Cross fit erkekler ve bayanlar için...

Cross fit bayanlarda uygulayabilir..


Artık dünyada sporcuların antrenman sisteminde ''FONKSİYONEL ANTRENMAN'' denen akım yaygınlık kazanmıştır, peki nedir fonksiyonel antrenman; klasik vücut geliştirme antrenmanlarında olduğu gibi; tek tek kaslara yönelmez, daha işlevsel olarak vücudu bir bütün olarak çalıştırmaya yönelik bir antrenman biçimidir ve vücut kasları arasında koordinasyonu sağlamakta çok etkilidir, hayatta zaten sürekli fonksiyonel hareketlerde bulunursunuz örneğin; bir arabayı itmek, çocuğunuzu kucağınızda taşımak, bir şeyi fırlatmak zıplamak, Pazarda torbalarla yürümek, kavga etmek, inşaatta çalışmak gibi....

Vücut Geliştirme Ve Süt

Vücut Geliştirme ve Süt

Vücut Geliştirme Sıkca Sorulan Sorular

VÜCUT GELİŞTİRME HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR



Metabolizma Nedir ve Neden Önemlidir ?

Metabolizma, vücudun temel fonksiyonlarını devam ettirebilmek için yaktığı enerji miktarıdır. Yemek yeme, uyuma, temizlenme ve benzeri faaliyetler sırasında vücudunuz devamlı kalori yakar.

Vücut Geliştirme

VÜCUT GELİŞTİRME


Eski dönemlerde insanlar bilinçsizce olsa da vücutlarını şekle sokmak daha estetik & yağsız bir yapıya sahip olabilmek için vücut geliştirme sporu yapmışlardır fakat günümüzdeki imkanlara sahip olamadıkları için vücut geliştirme sporunun tarihçesinin bu nedenle pek parlak olduğunu söyleyemeyiz genelde işe hayatını adamış ve “marka” olmuş unutulmaz isimler vardır.

Yağ Yakıcı Besinler ve Tavsiyeler

Vu program diyetisyen tarafından hazırlanmıştır
Yağ yakıcı besinler ve Tavsiyeler..


Beslenirken , yağ yakmak ve beslenirken yağlanmamak adına size ufak bir besinler ve tavsiyeler listesi hazırladım.

Uzmanlardan Biceps Çalışma Programı

Bu program bir uzman tarafından hazırlanmıştır
Biceps kasi iki kisimdan olusan kucuk bir kas grubudur. Boyutlari kucuk oldugu icin herhangi bir biceps antremani kisa olmalidir ve cok fazla set icermemelidir cunku biceps kasi kolu bukerken kullanildigindan diger bir cok egsersizde de calistirilir. Bu nedenle bicepsler antreman esnasinda sasirtici duzeyde is yaparlar.



Melatoninin Doğru Kullanımı

HATA 1: Melatonin Uyku Hormonudur

Birçok kişi, melatoninin doğal bir uyku ilacı olduğunu zanneder. Bundan daha yanlış bir fikir olamaz. Melatonin tek başına uykuya sebep olmaz ve genelde sadece kısa süreli kullanımlarda etkilidir. Melatonini daha ziyade bir “karanlık habercisi” olarak düşünmeliyi ve melatoninin beyine gecenin ya da kış döneminin geldiğini haberdar ettiğini bilmeliyiz. Geceleyin ve ya karanlıkta alındığında, melatonin, uyku sürecini hızlandırabilir ve vücut saatinizi yatma vaktine göre geriye almasını beyine iletebili

Vücut Geliştirmeciler İçin Kardiyo Çalışması

Vücut geliştirmeciler kardiyovasküler çalışmayı çoğunlukla kalori harcamasını arttırma suretiyle yağ oranını düşürmek veya yağlanmayı azaltma aracı olarak kullanırlar. Bir vücut geliştirme yarışması için diyet yaparken, temel amaç kas miktarını koruyarak yağ yakmaktır. Aldığımız kalori miktarı azaldığından, kas kaybı yaşanması muhtemeldir. Kas kaybı korkusu, birçok vücut geliştirmecinin hangi tip kardiyonun, ne zaman, ne kadar yapılacağı gibi tereddütler yaşamasına neden olur. Bu makale vücut geliştirmecilerin yarışmaya hazırlanırken veya herhangi gelişme devresinde kardiyo yapabilecekleri bir stratejiyi adres göstermektedir.

Kadınlarda yağ yakımının yavaş olmasının 1 nedeni ve bunu aşmak için bazı ipuçları

Kadınlarda yağ yakımının erkeklere göre daha zor olduğunu duymuşsunuzdur ya da farkına varmışsınızdır. Kadın ve erkek hormonları arasındaki farklar kesinlikle yağ yakımı işlemleriyle birlikte vücuttaki yağ deposu paternlerinde farklılığa yol açmaktadır. Ama en büyük sebep hormonsal meseleler değildir, neredeyse bütün kadınların gözden kaçırdığı yağ yakım ile ilgili küçük bir etmendir.

Futbolda Rejenerasyon(rahatlama) Eğitimi

Kassal performansın bozulmaması isteniyorsa çalışan kasın yeterince toparlanmasına olanak sağlanmalıdır.Yorgunluk geriye dönüşür (reverzibi) fizyolojik bir olaydır.Toparlanmadaki amaç yorgunluğu gidermek veya çabuklaştırmaktır.Kas yorgunluğunun meydana gelemsinde kas hücrelerinin içinde bulunduğu ortamı bozacak bir takım lokal faktörler rol oynar;

Futbolda Hareketlilik Eğitimi

FUTBOL ve KOORDİNASYON
Günlük yaşamda olduğu gibi tüm sportif hareketler MSS nin ‘merkezi sinir sistemi yönlendirmesi kas ve eklem işbirliği ile gerçekleşir. Bu hareketlerin eksiksiz en iyi biçimde yapılabilmesi futbolcunun bu işbirliğini gerçekleştirebilme, koordine edebilme kapasitesine bağlıdır.

Futbolda Ritim Eğitimi

Futbolda önemli bir kriter vardır.Çoğu kişinin görmediği ve normal oyuncu ile yıldız oyuncuları ayıran ritim ve tempo duygusudur.En önemli şey onu anlamak ve doğru şekilde uygulamaktır.Eğer futbol oyuncusu topla dans edemezse nasıl karşısında ki rakibi geçebilir ? En büyük oyuncular veya takımlar oyunu kurabilecek ritme bağlı hareket ederler.Eğer oyuncunu ve takımını kontrol edebilirsen oyuna hakim olabilirsin.Galibiyet için en temel yapı oyunu kontrol edebilmektir.

Futbolda Esneklik Eğitimi

Modern futbol oyuncusunun bir dansçının esnekliğine sahip olması gerekir.



20 yıl öncesine bakacak olursak futbolun gelişmesi için yapılan kural değişikliklerinden dolayı oyun hızı uç noktalara taşınmıştır.Oyuncular bu hıza ulaştıklarında elit sınıfına girebilmekteler.Zorluk derecesi yüksek pozisyonlarda (Topun kontrolünde,rakibi ekarte ederken,rakipten gelen fiziki hamlelerde) çok iyi esnekliğe sahip olmak gerekir.

Futbolda Dayanıklılık Eğitimi

Modern Futbolda Dayanıklılık Antrenmanı


Futbolcuların kat ettiği ortalama mesafe her maçta 11 ile 13 kilometredir.Bu mesafe inişli yokuşludur ve dinlenmeler dahildir.Bu mesafe oynanan pozisyona göredir.Dünyada hiç bir futbolcu durmadan bu mesafeyi kat edemez.Futbol çeşitli yoğunluklarda çalışma ve dinlenmeye ayrılır.Hiç bir oyuncu sonsuza dek depar atamaz.Ama kendini en iyi şekilde geliştirirse, depar sayısını yükseltebilir.

Futbolda Kuvvet Eğitimi


Kuvvet Nedir?

İçsel veya dışsal dirençlere karşı koyabilme yetisidir.

KUVVETİN BAĞLI OLDUĞU ETMENLER

1- Denge,biyomekanik özellikler,koordinasyon,kasın enine kesit yüzeyi

2- Oyun içinde kuvvetin gerekliliği var mıdır?

Futbolda Sürat Gelişimi

Sürat nedir ve ne için önemlidir ?



Hareketlenmenin hızı veya hız kolaylığı

Bir kişinin bir yerden öteki bir yere hareketlenmesini maksimum kapasitesi belirler. Bu tip sürat doğuştan gelen özelliktir. Her oyuncu hız gücünü ilerletebilir ama gerçekte yavaş bir oyuncu hiç bir zaman çok hızlı bir oyuncu olamaz.

Futbol İzolasyon (Beceri Eğitimi)

Teknik olarak zorluk derecesi yüksek olan hareketlerin geliştirilmesinde beceri eğitimi önemli rol oynar.Zihinsel olarak çekingen ve utangaç yapıya sahip oyuncuların hareket becerisi kısıtlıdır.Sürekli kendini kasarak ve hata yapma kuşkusuyla çalışmak yeteneklerin maximum düzeyde ortaya çıkmasına engel olur.(Şayet el freninde çalışırsan hiçbir zaman kendini geliştiremezsin)

Futbolda Isınma

Bir müsabaka veya antrenmandan önce fiziksel ve psikolojik olarak ‘Isınma’ dönemi çok önemlidir.Oyuncuların sakatlık riskini azaltmak ve performanslarını geliştirmek için yapılacak olan antrenmanın içeriğine yönelik ısınma hareketleri uygulanmalıdır.Oyunculara yapılan ısınma hareketlerinin hangi amaca yönelik olduğu açıklanmalıdır.